Marianne Knoop Pathuis – Baarda

Na een studiemix van wijsbegeerte van wetenschap, techniek en samenleving, gecombineerd met informatica en bedrijfsinformatietechnologie met een gezondheidswetenschappen component, begaf ik mij op de arbeidsmarkt met een duidelijk doel: ik wil ergens aan een EPD gaan werken. Informatica trok net wat meer aan mij dan de zorg zelf, omdat ik erg van de logica houd, maar de affiniteit met de zorg en de waardering voor mensen die voor een beroep in de zorg kiezen, bleef er altijd wel in zitten.

Inmiddels werk ik zo’n 12 jaar bij Medicore en hoef ik me nog altijd niet te vervelen. In de acht jaar dat ik functioneel ontwerper was, begonnen we met 17 man samen in een ruimte. Inmiddels met meer dan 80 man spreek je niet iedereen dagelijks, toch is Medicore erin geslaagd om in een groeiende organisatie de open sfeer te behouden, waarin collega’s en leidinggevenden benaderbaar zijn en het voor iedereen mogelijk is om zijn mening te uiten. Dagelijks lunchen we samen en we sluiten elke week af met een leuke borrel in onze eigen Bar, een goede gelegenheid om ook over andere dingen bij te praten met collega’s.

"Vanuit mijn rol als Productmanager kan ik een bijdrage leveren voor betere zorg"

Marianne Knoop Pathuis – Baarda Productmanager

Verschillende rollen bij Medicore

Na die acht jaar was ik wel toe aan een andere rol dan functioneel ontwerpen, hoe uitdagend ook de onderwerpen elke keer weer waren die we voor onze kiezen kregen, onder andere uit wijzigende wetgeving. Vanuit de neiging om me meer te bemoeien met het beslissingsproces, ben ik overgestapt, via product ownership naar productmanagement. Ook dat is een rol die nog aan verandering onderhevig is geweest, want met al je productkennis laat je niet zomaar in een keer de details los, zeker als je collega’s weten waar je kennis ligt.

Na enige opleidingstrajecten om meer vakkennis te vergaren in productmanagement, ben ik het des te meer gaan waarderen dat ik heb kunnen beginnen in een klein bedrijf en de groeifases heb kunnen meemaken naar de omvang van nu. En dat Medicore nog steeds groeit en gezonde ambities heeft, maakt ook dat het productmanagement binnen Medicore uitdagend blijft.

Het werken met een leuke groep mensen is voor mij erg belangrijk

Wat mijn dagen prettig maakt is enerzijds de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de ondersteuning die een EPD biedt in het werk van professionals in de zorg. Daarnaast is het een leuke uitdaging om bij te houden wat er aan ontwikkelingen gaande zijn in de buitenwereld en deze te plaatsen in de context van een EPD. Het werken in leuke groep mensen is voor mij erg belangrijk. Ik houd van afwisseling: Sommige dagen dompel ik me onder in specifieke onderwerpen om uit te denken hoe onderwerpen aangepakt kunnen worden, deels alleen en deels in overleg met collega’s.

Andere dagen ben ik op pad, bezoek ik externe kennissessies of overleg ik met onze klanten over onderwerpen die eraan komen, om erachter te komen hoe de zorgorganisaties deze ontwikkelingen zien. Gecombineerd met de flexibiliteit om de ene dag wat langer door te gaan en de andere dag wat eerder te vertrekken om mijn kinderen op te halen, houd ik ook een fijne balans met mijn privéleven aan.

Vragen over werken bij Medicore?

Mail ons
Of connect via Linkedin